Derecske a XX. században, és napjainkban

Derecske a XX. században, és napjainkbanA trendek, az építészeti irányzatok a világháború után rohamosan változtak. Derecske próbálta a ritmust felvenni a gyors ütemben változó korszakokkal, és a város képe az 1990-es évek elejére már igen eklektikus lett.

A világháború okozta pusztítások, és a népességnövekedés miatt ez a város is, sok másikhoz hasonlóan panellakásokkal próbált elég lakhelyet kialakítani, valamint megjelentek a bérházak is. A műemlék jellegű épület azonban sajnos az országos átlaghoz képest nagyon kevés a városban.

A rendszerváltás jótékony hatással volt a gazdaság növekedésére, a turizmus, a vendéglátás iparága is megnövekedett a környéken. Vállalkozások alakultak meg, a fa, illetve fém megmunkálásával kapcsolatos munkálatokra rendkívül nagy kereslet volt. A lakosság fő megélhetési forrása azonban a mezőgazdaság maradt, amelyet elősegített a város kiváló földrajzi elhelyezkedése.

A város 2013-ban járási székhellyé vált, és az elmúlt években megerősödtek a határon túli külkapcsolatai is. Állást találhat a derecske munka oldalon.

No Comments

Post a Comment