Vendéglátás, kereskedelem

Vendéglátás, kereskedelemSzámos magyar nagyvárosban találunk szállodákat és éttermeket is. Tény, hogy mind a két vendéglátóegységben van konyha, ahol a főszakács keze alatt szakácsok és kukták dolgoznak. A kukták pucolják meg a zöldségeket a leveshez és a körethez majd készítik elő őket.  A rendelésünk a pincér által érkezik be a konyhára, ahol már javában zajlik a munka, mert persze nem mi vagyunk az egyetlen vendégek. Tehát a leveshez először víz kell, amit fel kell forralni majd a vízhez tenni az alapot és a zöldségeket. A főétel többnyire csirke, vagy marha esetleg sertéshús, amit szintén elő kell készíteni a sütéshez majd hozzá adni a köretet. Ezután már csak a desszertként választott süteményt kell elkészíteni. A kukták dolga tehát, hogy segítsék a szakácsok munkáját azzal, hogy előkészülnek az ételek elkészítéséhez. A pilisi mérnök,szakmunkás állások hirdetésére specializálódott portálon minden bizonnyal találhatunk konyhai kisegítő álláshirdetést, csak úgy mint bolti eladót. Mindannyian járunk boltba, mert szükségünk van élelmiszerekre és tisztítószerekre vagy éppen ruhákra. Ha nem tudjuk mit hol keressünk pontosan, az eladók tudnak tanácsot adni, hogy hol is keressük a terméket. Az eladók emellett át kell vegyék az árukat és szortírozzák őket.

 

No Comments

Post a Comment